Martini Jongenskoor Sneek | Martini Meisjeskoor Sneek
    Martini Jongenskoor Sneek - Martini Girl Choristers
Zie ons op Youtube Volg ons op Twitter Vind ons leuk op Facebook

11 maart 2018Passieconcert door SMS en MJKS

Op zondag 11 maart treden het Stedelijk Muziekkorps Sneek (SMS) en het Martini Jongenskoor Sneek gezamenlijk op in een Passieconcert, dat wordt gehouden in de Martinikerk in Sneek. Het is al weer enige tijd geleden dat beide gezelschappen gezamenlijk optraden, dat was in oktober 2014 samen met de popgroep Vangrail, eveneens in de Martinikerk. Als het Passieconcert net zo'n succes mag worden als het concert in 2014, dan heeft de bezoeker een prima middag! En waarom zou dat ook niet? Het SMS staat voor een gedegen orkestratie van de meest uiteenlopende werken, het MJKS op haar beurt voor de vocale prestatie die daar bij hoort!

Het Passieconcert, zo genoemd omdat het plaats vindt in de veertig dagen voorafgaand aan Pasen, kent een programma dat past bij de verstilling en bezinning die met deze periode wordt geassocieerd. De beide dirigenten Tseard Verbeek van het SMS en Trevor Mooijman van het MJKS hebben een uitgebalanceerde afwisseling van instrumentale en vocale werken geselecteerd.

Naast een aantal koorwerken uit de lijdenstijd zingt het koor met begeleiding van een klein ensemble uit het orkest "O turn away mine eyes" van William Boyce en "Pray that Jerusalem" van Charles Stanford. Het groot Harmonie Orkest van het Stedelijk Muziekkorps speelt in dit programma "Jesu Joy of Man's Desiring" uit Cantate 147 van Johann Sebastian Bach en "Praise Jerusalem" (Kovia Yerosaghem), gebaseerd op een 7e eeuwse paashymne uit de Armeens Apostolische Kerk. Een spectaculaire compositie die het best in een grote ruimte als de Martinikerk tot zijn recht komt.

Het concert begint om 15:00 uur.
Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar via deze site, via het SMS of aan de kerk.
Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Passieconcert met het Stedelijk Muziekkorps

home ...