Martini Jongenskoor Sneek | Martini Meisjeskoor Sneek
    Martini Jongenskoor Sneek - Martini Girl Choristers
Zie ons op Youtube Volg ons op Twitter Vind ons leuk op Facebook

England comes to SnitsDe KCZB organiseert een concert in Engelse stijl in de Sint-Martinuskerk in Sneek met medewerking van Martini Jongenskoor Sneek, Mannenensemble Martini Majeur en Magnificat Emmen.

Het concert staat in het teken van Engelse koormuziek, welke de KCZB Regio Noord als korenorganisatie graag wil promoten. Het is de KCZB gelukt om een drietal gerenommeerde koren uit te nodigen die in de Sint-Martinuskerk in Sneek een prachtig programma presenteren op zondagmiddag 13 oktober a.s. Het concert begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk.

De Sint-Martinuskerk is de rooms-katholieke neogotische pseudo-basilikale kruiskerk in Sneek en is gewijd aan de heilige Martinus van Tours. Het bouwwerk uit 1872 werd ontworpen door de architect Pierre Cuypers. Het is echter onvoltooid gebleven. De kerk heeft geen dominerende toren, wel een dakruiter met een achtkantige spits tussen vier topgevels, een spitstype dat Cuypers vrij veel toepaste. De gebrandschilderde ramen zijn van Atelier F. Nicolas en Zonen. Het orgel uit 1891 werd gebouwd door Michaël Maarschalkerweerd uit Utrecht. Het werd gerestaureerd in 1997. Het orgel past dan ook uitstekend bij een concert dat in het teken staat van Engelse koormuziek. De organisten Roelof van Luit en Daniël Rouwkema zullen het orgel laten horen tijdens het concert.

Martini Jongenskoor Sneek & Mannenensemble Martini Majeur
o.l.v. Trevor Mooijman

Het Martini JongensKoor Sneek voelt zich zeer vereerd dat wij meewerking mogen verlenen aan The English Concert. Vanuit ons streven om de Engelse traditie op Friese bodem gestalte te geven, putten we dit concert uit werken van o.a. Green, Elgar, Goss en Dyson. U zult onze Trebles horen in de typische bovenstemmen. De mannen in de soms ingetogen unisono-lijnen. Maar ook in de krachtige meerstemmigheid zoals Stanford componeerde.

Vocaal Ensemble Magnificat Emmen
o.l.v. Daniël Rouwkema

Vocaal Ensemble Magnificat is een groep enthousiaste zangers die zich thuis voelt in de Engels Anglicaanse koortraditie. In de loop van 25 jaar heeft het koor zich ontwikkeld tot het huidige niveau, waarbij het zich kwalitatief onderscheidt van veel andere amateurkoren. Deze ontwikkeling is vooral te danken aan de huidige dirigent van het koor: Daniël Rouwkema. Onder zijn leiding ontwikkelde het koor een licht en transparante, typisch Engelse koorklank. Het koor streeft ernaar de Engelse koortraditie bekend te maken en te laten doorklinken.

Locatie: Sint-Martinuskerk - Sneek
Datum:Zondag 13 Oktober 2019
Aanvang: 15:00 uur
Toegang: gratis
Zie ook: kczb

Het concert wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Olde Burgerweeshuis Sneek, Rabobank Sneek Zuidwest Friesland, Prins Bernhard Cultuurfonds Friesland en de KCZB.

home ...