Martini Jongenskoor Sneek | Martini Meisjeskoor Sneek
    Martini Jongenskoor Sneek - Martini Girl Choristers
Zie ons op Youtube Volg ons op Twitter Vind ons leuk op Facebook

Activiteiten 2015 - Martini Koorschool Sneek

Concerten en andere activiteiten in 2015

Het was voor het MJKS een druk concertseizoen. Het begon al op 11 januari met een optreden in de Sint Martinuskerk in Sneek tijdens een kerkdienst die rechtstreeks op televisie werd uitgezonden.

Op 5 maart zong het MJKS een Evensong in de Martinikerk van Sneek en op 27 maart in een Evensong in Bellingwolde.

In maart werkten de jongens, in wisselende samenstellingen, mee aan een aantal uitvoeringen van de Mattheus Passion, zoals in Leeuwarden (Grote Kerk), Utrecht, Bilthoven, Groningen (Nieuwe kerk), Haarlem (Philharmonie), Amsterdam (Westerkerk, kerk De Duif en Concertgebouw 2X), Hilversum, Rhenen en Alkmaar.

In juni hebben we meegedaan aan het Jongenskoren Festival Oldenzaal, en voor het koor was dat tevens een leuk uitstapje.

Na de zomervakantie is onder leiding van Hoite Pruiksma voortvarend gewerkt aan een optreden, op 2 oktober in Sexbierum. Van dit concert is een mooi uitgevoerde CD geproduceerd, die in eerste instantie is bedoeld voor eigen gebruik. Op 18 november werd in de Katholieke kerk van Emmen gezongen.
Daarnaast werd veel energie gestoken in de voorbereiding van de Lessons & Carols waarvan er dit jaar verscheidene zijn geweest.
De serie L&C begon traditioneel in Bolsward op 29 november. Vervolgens in Workum op 6 december in een afgeladen Gertrudis kerk.
Ook de Lessons & Carols in de Katholieke kerk van Haren op 13 december en in de Nieuwe Kerk van Groningen in de Kerstnachtdienst trokken "volle zalen".

Opnieuw was er een optreden in het St. Antonius Ziekenhuis op Eerste Kerstdag met aansluitend een rondgang langs de zalen.

Heel bijzonder was het optreden op 27 december in het Rasterhoffpark tijdens "Sneek op e strun". MJKS zong in de buitenlucht, in een miezerig regentje, maar bij de warmte van een paar vuurkorven. Na afloop lieten de oliebollen zich goed smaken. Rond de 1400 bezoekers hebben het koor kunnen zien en horen zingen.

Aanvullende documentatie:

ANBI-Status: Klik hier
Beleidsplan: Klik hier
Klik hier


MJKS-Jongens voor het Concertgebouw in Amsterdam

home ...