Martini Jongenskoor Sneek | Martini Meisjeskoor Sneek
    Martini Jongenskoor Sneek - Martini Girl Choristers
Zie ons op Youtube Volg ons op Twitter Vind ons leuk op Facebook

Zondag 11 februari - Choral Evensong in d'Alde Wite -Dronrijp

MJKS Evensong in de Salviuskerk Dronrijp

Op zondag 11 februari treedt het Martini Jongenskoor op in de Salviuskerk. Het koor brengt een zgn. concertante evensong. De evensong is de dagelijks gezongen middag/avonddienst zoals deze nog steeds plaatsvindt in de grote Engelse kathedralen. Volgens een vast schema worden teksten/lezingen en gezongen delen afgewisseld. In deze concertante uitvoering gaat het puur om de zang en ontbreken de lezingen. Het koor staat onder leiding van Trevor Mooijman, organist is Roelof van Luit, verbonden aan de Grutte Tsjeke van Sloten.

Het Martini Jongenskoor Sneek is een jongenskoor in de Engelse traditie dat zich in de eerste plaats kenmerkt door de zogenaamde trebles, jongens die sopraanpartijen zingen. De trebles worden aangevuld met mannelijke alten (countertenors), tenoren en bassen. De mannengroep draagt de toepasselijke naam Martini Majeur.

Een optreden in d'Alde Wite stelt een bezoekend koor voor een bijzondere opdracht. Je hebt namelijk te maken met het oudste kerkorgel van Friesland en dat heeft een zgn. ongelijkzwevende stemming. Dat houdt in dat er alleen Oude Muziek, globaal gesproken muziek van voor 1600, op kan worden gespeeld. Het programma bestaat daarom deels uit oude meesters met orgelbegeleiding én moderne werken die a capella uitgevoerd worden, zoals het Pater Noster van Albert de Klerk.

Het concert wordt georganiseerd door de Culturele Commissie van d'Alde Wite.
Ticketprijs: 10 euro.
Aanvangstijd is 16:00 uur.

home ...