Martini Jongenskoor Sneek | Martini Meisjeskoor Sneek
    Martini Jongenskoor Sneek - Martini Girl Choristers
Zie ons op Youtube Volg ons op Twitter Vind ons leuk op Facebook

Choral Evensong 21 mei - Martinikerk Sneek

Choral Evensong Balk

Zondagmiddag 21 mei 2017 brengt het Martini Jongenskoor Sneek een Choral Evensong in Sneek. Een Evensong hoort bij de traditie van de Anglicaanse kerk, waarbij in de namiddag, het snijpunt van de drukke dag en de rust van de avond, een korte dienst wordt gehouden.

Deze dienst bestaat hoofdzakelijk uit koorwerken en is opgebouwd vaste elementen. Zo wordt er bijvoorbeeld altijd een Magnificat en een Nunc Dimittis gezongen. De tekst daarvan is altijd het zelfde, maar heel veel Engelse musici hebben daar een of meerdere composities voor gemaakt. Het Martini Jongenskoor Sneek heeft minstens 11 verschillende Magnificat & Nunc op het repertoire staan. Van componisten als Weelkes, Sumsion, Stanford, Brewer, Noble, Walmisley, etc. Allemaal anders, maar allemaal even Brits en schitterend.

Een ander vast element zijn de Preces and Responses. Gezongen gebeden die, net als het Magnificat en Nunc Dimittis, in vele musicale vormen uitgevoerd kan worden, maar altijd de zelfde tekst bevat.

Op zondag 21 mei voert het Martini Jongenskoor Sneek het Magnificat en Nunc Dimittis uit van T. Tertius Noble. De Preces and Responses zijn deze middag van Richard Ayleward. De orgelbegeleiding zal worden verzorgd door Roelof van Luit.

Martinikerk Sneek.
17:00 uur

home ...