Martini Jongenskoor Sneek | Martini Meisjeskoor Sneek
    Martini Jongenskoor Sneek - Martini Girl Choristers
Zie ons op Youtube Volg ons op Twitter Vind ons leuk op Facebook

Choral Evensong 24 september - Martinikerk Sneek

Choral Evensong

Choral Evensong

Zondagmiddag 24 september 2017 zingt Martini Jongenskoor Sneek in een Choral Evensong in de Martinikerk van Sneek. Een Evensong hoort bij de traditie van de Anglicaanse kerk, waarbij in de namiddag, het snijpunt van de drukke dag en de rust van de avond, een korte dienst wordt gehouden.

Zo'n dienst bestaat hoofdzakelijk uit koorwerken en is opgebouwd uit vaste elementen. Zo wordt er bijvoorbeeld altijd een Magnificat en een Nunc Dimittis gezongen. De tekst daarvan is altijd het zelfde, maar heel veel Engelse musici hebben daar een of meerdere composities voor gemaakt. Het Martini Jongenskoor Sneek heeft minstens 12 verschillende Magnificats & Nuncs op het repertoire staan. Van componisten als Weelkes, Sumsion, Stanford, Brewer, Noble, Walmisley, etc. Allemaal anders, maar allemaal even Brits en schitterend.

Een ander vast element zijn de Preces and Responses. Gezongen gebeden die, net als het Magnificat en Nunc Dimittis, in vele musicale vormen uitgevoerd kunnen worden, maar altijd de zelfde tekst bevatten.

Ook altijd onderdeel van Choral Evensongs zijn psalmen, met hun geheel eigen Anglicaanse karakter. Half recitatief, en toch altijd vol melodie, is de tekts over een vaste, herhalende vierstemmige zetting gedrapeerd. Chant genaamd. Soms stemmig, soms uitbundig, altijd aangrijpend en mooi.

De 15e zondag na Trinitatis.

Op zondag 24 september voert het Martini Jongenskoor Sneek het Magnificat en Nunc Dimittis (in D) uit van Brewer. De Preces and Responses zijn deze middag van Reading, terwijl de psalm dit maal Psalm 92 betreft, op een chant van Garreth in A. De Anthems zijn die dag van Attwood en Harris.
De orgelbegeleiding zal worden verzorgd door Roelof van Luit.
De lezingen worden verzorgd door Ds. A.C. Veldhuizen.

24 september - 19:00 uur
Martinikerk Sneek.

home ...