Martini Jongenskoor Sneek | Martini Meisjeskoor Sneek
    Martini Jongenskoor Sneek - Martini Girl Choristers
Zie ons op Youtube Volg ons op Twitter Vind ons leuk op Facebook

Fryske Mattéus

Fryske Mattéus - Succesvolle start in de Harmonie in Leeuwarden

Succesvolle start !

Momenteel is het Martini Jongenskoor Sneek druk doende met haar deelname aan de Friese Matthaüs Passion-uitvoeringen in het kader van Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. Uitgebreid tot een PLUS-koor van maar liefst 26 zangers dragen we ons vocale steentje bij. Het up-tempo dat dirigent Reinhard Goebel er op na houdt pakken de jonge zangers moeiteloos op en de openings-, koraal- en slotkoornoten klinken als een klok! De eerste uitvoering in de Harmonie van Leeuwarden voor een publiek van 800 toehoorders is inmiddels achter de rug, met een waarderende recensie in de Leeuwarder Courant!

Er volgen nog 5 uitvoeringen in Dokkum, Harlingen, Drachten, Groningen en Sneek. Het tekstboekje met de Friese tekst is voor het concert verkrijgbaar. Er zijn nog kaarten !

Zoals bekend grijpt het Noord Nederlands Orkest LF2018 aan om vaker in Fryslân te spelen. In lijn met de Matteüstraditie wordt dit jaar de passie in het Frysk gebracht. De Duitse tekst werd in opdracht van het NNO vertaald door componist en tekstschrijver Peter Sijbenga. De Friese Matthäus Passion is onderdeel van 'Lân fan taal', een project van Culturele Hoofdstad 2018. Zie voor meer informatie de pagina's onder "Fryske Mattéus" op deze website.

Omrop Fryslân is bij de uitvoering van 24 maart in de Grote Kerk in Harlingen aanwezig en zendt op zaterdag 31 maart om 18.00 uur de volledige Fryske Mattéus uit op de radio.

Op woensdag 28 maart besteedt Omrop Fryslân TV in haar programma Hjoed nog aandacht aan de Fryske Mattéus.

Een Friese Mattheüs Passie!
Het MJKS-PLUSkoor
Fryske Mattéus - Woord vooraf
Fryske Mattéus - Johann Sebastian Bach
Fryske Mattéus - Het lijdensverhaal van Jezus Christus
Fryske Mattéus - Bach's Matteüs Passie
Fryske Mattéus - Het jongens/kinderkoor
Fryske Mattéus - Het orkest
Fryske Mattéus - De Fryske Mattéus passy
Fryske Mattéus - Succesvolle start !
Fryske Mattéus - Impressie Harlingen

home ...