Martini Jongenskoor Sneek | Martini Meisjeskoor Sneek
    Martini Jongenskoor Sneek - Martini Girl Choristers
Zie ons op Youtube Volg ons op Twitter Vind ons leuk op Facebook

Prachtige ingetogen Evensong in de St.Jacobikerk in Utrecht

Op 6 juli heeft de mannensectie van het MJKS, voor deze gelegenheid uitgebreid met een 3-tal externe zangers, een prachtige evensong verzorgd in de Jacobikerk in Utrecht. Voor een dag door de week was de opkomst van zoveel geboeid luisterend publiek voor ons een verrassende opsteker!

De schitterende akoestiek, de serene sfeer van de liturgie en de fraaie sopraan van de voorgangster werkten verder bepaald stimulerend op de zangers. Niet eerder zongen wij het Ubi Caritas van Duruflé zo mooi en klonk de uitvoering van de Responses • deze keer van Ayleward • zo in balans.
Het was met name de verstilling in de muziek, zo lieten verschillende aanwezigen ons na afloop weten, die zeer werd gewaardeerd. Een herhaling waard dus!

Martini Majeur zingt Ubi Caritas onder het orgel van de St.Jacobikerk in Utrecht.

De door Martini Majeur uitgevoerde Evensong was er een uit de reeks Evensong & Pub waarin elke donderdagavond (koopavond) om 20:00 uur een Choral Evensong wordt gehouden in een monumentale binnenstadskerk in Utrecht.
Aansluitend aan zo'n evensong is er de mogelijkheid tot ontmoeting in de Pub. Het project Choral Evensong & Pub, dat oecumenisch van opzet is, wordt gedragen door de Protestantse Gemeente Utrecht, het oud-katholiek Metropolitaan Kapittel van Utrecht en de Protestantse Kerk in Nederland. Projectleider is theoloog en musicus Hanna Rijken.

De St. Jacobikerk in Utrecht - Ruim voor aanvang van de Choral Evensong, uitgevoerd door Martini Majeur.


home ...