Martini Jongenskoor Sneek | Martini Meisjeskoor Sneek
    Martini Jongenskoor Sneek - Martini Girl Choristers
Zie ons op Youtube Volg ons op Twitter Vind ons leuk op Facebook

Martini Jongenskoor Sneek - Zangdocent Sippie Broersma

MJKS-zangdocent Sippie Broersma

Sinds 1 september 2017 is Sippie Broersma verbonden als zangdocent aan de Stichting Martini Koorschool Sneek.

Sippie studeerde af aan het conservatorium en is nu werkzaam als sopraan bij verschillende professionele ensembles. Daarnaast geeft Sippie zangles en vocal coaching in haar eigen praktijk in Sneek.
Samen met Gerard van Beijeren heeft ze Sneek Vocaal in het leven geroepen. Verder is Sippie sinds 1 november 2017 artistiek leider van Capella Sneek, een nieuw project (a capella) kamerkoor waarmee ze inmiddels een aantal succesvolle concerten heeft gegeven.

Sippie werd in 1983 geboren in Zwolle in een zeer muzikale familie. Hoewel ze opgroeit tussen rock- en folkbands, jazz en bigband, gaat Sippie' interesse al snel uit naar klassieke muziek. Na jaren piano en dwarsfluit te hebben gespeeld, zingt Sippie op 15-jarige leeftijd als gevolg van een schoolproject de Matthäus Passion van Bach. Daarna is ze verloren voor de koormuziek en ze start als sopraan bij haar eerste vaste koor, het Noord Nederlands Kamerkoor.
Tijdens haar studie culmineerde deze liefde voor ensemblezang in een stage bij het Groot Omroepkoor en het project Meesters en gezellen olv Kaspars Putnins waar jonge veelbelovende zangers na auditie de mogelijkheid krijgen om een project te doen met zangers van het Nederlands Kamerkoor.

Andere koren waar Sippie bij te horen was/is zijn Capella Isalana olv Klaas Stok, Banda di Cantatori olv Fokko Oldenhuis, Vocaal Ensemble Cantatrix olv Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen, Bachkoor Holland olv Gijs Leenaars, Studium Chorale olv Ed Spanjaard en het Luthers Bach Ensemble olv Tymen Jan Bronda en Ton Koopman. Ook zong ze veel met Consensus Vocalis olv Klaas stok. Dit semiprofessionele ensemble verzorgt een van de beste uitvoeringen van de Matthäus Passion en werkt regelmatig samen met HET symfonieorkest olv Jan Willem de Vriend.
Sinds 2012 zingt Sippie veel bij The Bach Choir and Orchestra van Pieter Jan Leusink. Naast ensemblezang heeft Sippie een grote voorliefde voor de barokmuziek. Regelmatig zingt Sippie in solistisch bezette ensembles cantates van o.a. Bach en Buxtehude. Ook is ze als solist te horen in bekende barokwerken zoals het Stabat Mater van Pergolesi en het Gloria van Vivaldi. Af en toe maakt Sippie een uitstapje naar de lichte muziek.

Sippie volgde zanglessen bij Heike Rowold en Marian van der Heide en studeerde van 2007 tot 2011 aan ArtEZ conservatorium bij respectievelijk Felix Schoonenboom en Riekje Bakker. Sinds haar afstuderen werd zij gecoacht door oa Johannette Zomer en Geert Berghs.

home ...